Over ons. Wie zijn wij?

Wij zijn een groep vrienden die een passie delen: horseboarden!

Een tikkie (te) gekke extreme sport, waar paardrijden mountainboarden en wakeboarden ontmoet. Deze sport is de noordzee over komen waaien vanuit Engeland.

 

Wij verzorgen shows, demo's en wedstrijden.

 

Onze paarden zijn van zeer uiteenlopende rassen: KWPN-ers, Haflinger, Quarters, Andalusiers, Arabieren, voor ieder wat wils. 1 eigenschap delen ze echter: het zijn net als wij adrenaline-junkies! Als de muziek aangaat staan ze te stuiteren om van start te mogen. Wij monitoren onze paarden door ze regelmatig na te laten kijken door een team van dierenartsen. Zij zorgen ervoor dat we bijtijds weten of we tegen overbelasting aan zitten of dat (wat tot nu toe ook bijna altijd het geval was:) ze goed in de spieren zitten en het werk goed aan kunnen. Het is een zware baan voor de paarden, dat beseffen we ons terdege, daarom zijn we ook zuinig met ze en doen ze dit werk niet te vaak! In het dagelijks leven houden we ze recht, sterk en gezond met afwisselend werk zoals dressuur, western, sgw, working equitation en endurance. (aantal paarden lopen op hoog niveau mee in deze disciplines). Wanneer je op een wedstrijd een niet te rijmen combinatie van paardenrassen ziet die ieder in een eigen kleur zijn uitgedost, is de kans groot dat je een horseboardshow te zien krijgt!

 

Onze boarders zijn allemaal naast het horseboarden actief in snowboarden, surfen, buitensporten, longboarden of wakeboarden. Ze houden wel van een beetje actie en een gebroken bot is alleen vervelend als ze hun biertje niet meer vast kunnen houden. Je herkent ze aan hun nonchalante maar vlotte loopje, het continu proberen elkaar af te troeven en een vleugje doodsverachting. Deze mannen kunnen helaas fluiten naar een levensverzekering, maar ach, ze fluiten toch liever naar een mooie dame...!

 

De ruiters vallen ook onder het kopje fearless, aangezien zij degenen zijn die hun paarden rond moeten sturen in een arena vol prikkels (denk; vlaggen, harde muziek, tribunes vol publiek en wat al niet meer) met snelheden tot 55 kilometer per uur!! Zij moeten voor zichzelf denken, voor het paard, maar ook voor de boarder: de bochten die de ruiters inzetten, zijn bepalend voor de route van de boarders! Onze ruiters herken je aan het aldoor hardop afvragen waar hun laarzen/stiften/andere spullen zijn gebleven, het maken van sarcastische grapjes over hun boarders en hun brede glimlach wanneer ze door de baan vliegen!

 

Kortom: het is een dynamisch samenspel tussen 3 levende wezens, waar 100 dingen mis kunnen gaan maar meestal net iets meer dingen goed gaan. Het is een prachtige sport, maar met de risico's die er aan verbonden zijn zeggen wij nog maar eens met klem: don't try this at home!! Als je dat toch wil doen, schakel dan iemand in die je daar bij kan begeleiden met de juiste spullen en know-how!